Sima Sima Vaistop: Faamautinoaina le Amiotonu o Fauga Sima

O le sima ose mea faufale e fa'aaogaina tele ona o lona malosi ma le tumau. Ae ui i lea, e oʻo lava i fausaga sima sili ona malosi e mafai ona faʻafefe i le vai, lea e mafai ona faʻafefe ai lo latou faʻamaoni i le taimi. Ina ia foia lenei faʻafitauli, ua avea paʻu vai ma vaega taua o le fausiaina o sima. O nei vaitaele ua mamanuina ina ia puipuia lelei ai le vai mai le ui atu i sooga sima, faʻamautinoa le mautu ma le tumau o le fausaga.

 Sima vaifaia se sao taua i le puipuia o le vai mai le sosolo atu i sooga faalautele ma sooga faufale ma infiltration fausaga sima. O nei vaivai e masani lava ona faia mai mea pa'u maualuga e pei o pa'u fa'anatura, pa'u fa'asusu, po'o se tu'ufa'atasiga o mea uma e lua. O le fetuutuuna'i ma le elasticity o le paʻu ua avea ma mea lelei mo le fausia o se pa puipui e le susu i sooga sima, ma puipuia lelei le vai mai le ulufale pe alu ese mai le fausaga.

O se tasi o aoga autu o le faʻaaogaina o paʻu vai i le fausiaina o sima o lo latou gafatia e faʻaogaina le gaioiga ma le faʻaleagaina i totonu o le fausaga. Pe a faʻalauteleina le sima ma faʻakonekarate ona o suiga o le vevela poʻo malosiaga mai fafo, e mafai foi ona gaoioi sooga ma ati. O tapuvai pa'u ua mamanuina e fa'afefe ma fa'aoga ai nei gaioiga, fa'amaumau se fa'amaufa'ailoga ma puipuia ai le so'o o le vai i totonu o le sima. O lenei fetuutuunai e taua tele i le faʻamautinoaina o le umi o le faʻatinoga o se fausaga, aemaise lava i totonu o siosiomaga e masani ai suiga o le vevela ma le faʻaogaina o le fausaga.

Punavai Fa'amau mo Sima

I le faaopoopo atu i le fetuutuunai, o pa'u vai e ofoina atu le tetee sili atu i vailaau ma le faaleagaina o le siosiomaga. O fausaga sima e masani ona aafia i tulaga faigata o le siosiomaga, e aofia ai le aafia i vailaau, UV radiation, ma le tau. O fa'agata vai pa'u ua mamanuina e fa'afetaia'ia nei lu'itau, fa'amautinoaina e tumau pea le fa'amaoni o so'oga sima i le olaga atoa o le fausaga. O lenei tete'e i le fa'aleagaina e taua tele i le fa'atumauina o le fa'atumauina o vai ma puipuia ai le fa'aleagaina o sima e a'afia i le vai.

O le fa'apipi'iina o pa'u vai i totonu o fausaga sima ose la'asaga taua lea i le fa'amautinoaina o lo latou fa'atinoga umi. O auala faʻapipiʻi talafeagai, e aofia ai le faʻaogaina o mea faʻapipiʻi talafeagai ma faʻamaufaʻailoga, e taua tele i le fatuina o se faʻamaufaʻailoga vai. E le gata i lea, o le filifilia o le fa'ailoga ma le lapopo'a talafeagai e fa'atatau i so'oga fa'apitoa po'o mana'oga e tu'uina e taua tele i le ausiaina o galuega sili ona lelei. O le galulue fa'atasi ma se tagata tomai fa'apitoa e malamalama i le lavelave o le fa'apipi'iina o vai e taua tele i le fa'amautinoaina o le aoga o lau fa'aoga vai.

Le taua opunavai pa'ui fausaga sima e le mafai ona soona taua. E ala i le puipuia lelei o le faʻaogaina o le vai, o nei mea taua e fesoasoani e faʻateleina le umi atoa ma le umi o fausaga sima. Pe i totonu o se faatanoa, alavai, fogafale i lalo po'o isi fausaga sima, o le fa'aogaina o pa'u vai e taua tele e fa'aitiitia ai a'afiaga e feso'ota'i ma le fa'aleagaina o le vai ma fa'amautinoa ai le fa'amaoni umi o le sima. A'o fa'aauau pea ona fa'amuamua e le alamanuia faufale le umi ma le fa'atinoina o fausaga sima, o lo'o tumau pea le taua o pa'u vai i le taliina o lu'itau e feso'ota'i ma vai.


Taimi meli: Iuni-05-2024